Szívmély

„Mindent rendbe kell hoznia… de hogy hozhatna rendbe valamit, ami tizenkét évvel ezelőtt romlott el?”

Tizenkét évvel ezelőtt akaratlanul és tudatlanul ugyan, de – mint tanár és diák – megkeserítették egymás életét. Most viszont rokonok lettek, így elkerülhetetlen, hogy olykor találkozzanak, azonban egyikük sem könnyen lép túl azon, ami volt…

A történetben előfordulnak durva szavak és kifejezések, valamint erotikus leírások.


1. fejezet
„… úgy érezte, megállt az idő. Megállt, és amikor aztán sóhajtva újra elindult, semmi sem lehetett többé ugyanaz, ami volt.” (Éjmélyi mesék – Sosem volt…)

2. fejezet
„A lány látomás volt, tündér – varázslat nélkül.” (Éjmélyi mesék – Amikor havazott…)

3. fejezet
„Könyörtelen-kék szemében nem voltak érzések.” (Éjmélyi mesék – Aki megölte a sárkányt…)

4. fejezet
„Szilánkok mindenütt. Úgy lebegtek a levegőben, mintha az idő visszatartott lélegzettel figyelte volna a tragédiát. Megdermedt szilánkok. Vértől és könnytől csillogók. De a férfi átvágott közöttük. Sebezhetetlen volt.” (Éjmélyi mesék – Üvegbe zárva)

5. fejezet
„Nem élt, amíg a férfi egy borús, esőbe áztatott napon rá nem emelte a tekintetét.” (Éjmélyi mesék – Aki csak miatta élt…)

6. fejezet
„Egyetlen pillanatba zárva minden, ami megtörténhetne. Mint egy ígéret.” (Éjmélyi mesék – Ami nem történt meg…)

7. fejezet
„… ott állt, közvetlenül előtte, és mégis, soha máskor nem volt annyira elérhetetlen, mint akkor…” (Éjmélyi mesék – Megkésett találkozás)

8. fejezet
„Ahogy eggyé váltak, mindketten tudták már, hogy soha többé nem létezhetnek a másik nélkül.” (Éjmélyi mesék – Árnyék)

9. fejezet
„A szíve nem volt már a sajátja, nem birtokolhatta többé… fájnia kellett volna, ő mégsem bánta.” (Éjmélyi mesék – Dobogj, csak dobogj…)

10. fejezet
„Álomkönnyű lebegés volt az a pillanat – titkolni vágyott, reszkető félelemmel a mélyén…” (Éjmélyi mesék – Túl az Üveghegyen)

11. fejezet
„Hallgatni arról, amiről beszélni kellene, olyan kín, amely felemészti az ember lelkét, míg végül nem marad más, csak a test, mely létezik még, teszi a dolgát, de olyan üres, akár a pillanat, amikor örökre elvész mindaz, ami megtörténhetett volna.” (Éjmélyi mesék – Míg meg nem haltak…)

12. fejezet
„Valahol mindig együtt leszünk, örökre – nem igazi búcsú ez, hiszen sosem találkoztunk, és mert sosem találkoztunk, nem is válhatunk el.” (Éjmélyi mesék – Hol nem volt…)

13. fejezet
„Szavak maradtak. Szavak, és mindaz, amit elrejtettek, amit őriztek… Aztán már szavak sem voltak, mert vannak dolgok, amiket nem lehet elmondani, amiket nem lehet kifejezni…” (Éjmélyi mesék – Ami kimondhatatlan…)

Epilógus másként
„Titkokat súgott minden szívdobbanása.” (Éjmélyi mesék – Angyal)


Könyvlista
Filmlista
Zenelista
Verslista

Plusz jelenetek

5. fejezet – Iván
12. fejezet – Iván

Éjmélyi mesék