Zenelista (Szív-örvény)

1. fejezet

  • Amy Macdonald: This Is The Life

(„Jázmin a kormánykeréken dobol a zene ütemére, ahogy várja, hogy a lámpa zöldre váltson.”)

  • Amy Macdonald: Dancing in the Dark

(„Az mp3 lejátszó lassabb számra vált, ami hatással van Jázminra.”)

2. fejezet

  • Tankcsapda: Örökké tart

(„– „Gyere, mondd el, mi a baj, béb’, én figyelek rád!”
Jázmin hitetlenkedve elmosolyodik. Erik most komolyan énekel neki? Ez a pasi mindig képes meglepni.
– „Előttem ne legyen titkod, én nem vagyok az apád! – folytatja Erik mérhetetlenül szexis és érdes hangon, jót derülve Jázmin arckifejezésén. – Látom, van valami, ami a szívedet nyomja…”
– Erik, te hülye vagy – neveti el magát Jázmin.
– Bármikor nevezhetsz hülyének, Jázmin, tényleg, nyugodtan, de amikor Tankcsapdát idézek, akkor szentségtörés, ha ilyesmit mondasz – magyarázza komolyan Erik, a végére azonban nem bírja, csak elereszt egy vigyort. – Gyere! – nyújtja felé a kezét, és Jázmin kelletlenül közelebb lép.)

6. fejezet

  • Amy Macdonald: Left That Body Long Ago

(„Mikor belépnek a házba, rögtön megüti a fülét a zene, és csak pár pillanat kell, hogy felismerje a kedvenc énekesnője hangját. Képtelenség, hogy Ádám is szeresse, egyszerűen ez már túl sok lenne.
– Ez most komoly? – kérdi Jázmin lazán csípőre tett kézzel, a férfi felé fordulva.
– Micsoda? – vonja össze a szemöldökét Ádám érezhetően összezavarodva.
– A zene.
– Vanda ajánlotta – mosolyodik el Ádám.)

9. fejezet

  • Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – Valaki mondja meg

(„Beszállnak Jázmin autójába, bekötik magukat, aztán Jázmin beindítja az autót. A zene, amit korábban hallgatott, magától elindul.
– Nocsak, most nem a füstös hangú énekesnő?
– Kell a változatosság – vonja meg a vállát Jázmin. – Ma reggel pedig ezzel a szöveggel a fejemben ébredtem, szóval muszáj volt ezt hallgatnom.
– Ilyen velem is szokott lenni – mosolyodik el Ádám. – Egyébként szeretem Pici bácsit, az LGT régi nagy kedvencem.
– Anya imádta hallgatni a Képzelt riportot – mondja ábrándos, szomorkás színekkel a hangjában Jázmin, és gyerekkori emlékek sejlenek fel benne. Sütemények illata, bágyadt vasárnap délutánok, az édesapja és az édesanyja konyhából kiszűrődő nevetése, ellopott képek, ahogy táncolnak, Evelin és ő pedig kuncogva les be a konyhába az előszobából, az édesanyja arca liszttől maszatos, és vidáman, tisztán kacag, ahogy az édesapja nevetve pörgeti, a szoknyája fodrokat vet a levegőben…)

10-11. fejezet

  • Tankcsapda: Be vagyok rúgva

(„Mindig tudom, hol a határ, de a fiúk szerint az alkohol öli a szívfájdalmat, ezt bizonyítandó Krisz még valami Tankcsapda számmal is meglepett – bevallom, a Tankcsapda nem kifejezetten az én világom.”)
(„Viv és Lilla találta ki, hogy ki kell mozdulnom, Erik pedig valami Tankcsapda számmal támasztotta alá, hogy milyen jót is fog tenni, ha berúgok. Erik Tankcsapda-mániás, nem csak úgy kicsit, hanem úgy igazán nagyon. Attól tartok, ez nem egészen értelmes mondat, de annyi baj legyen.”)